Laadpaaltechniek
Home Agenda 20241010 - Online demo Mensen Maken de Transitie over Laadinfra

Op 10 oktober is het weer tijd voor een kwartaaldemo van Mensen Maken de Transitie (MMT). In deze demo’s laat MMT ieder kwartaal zien welke mogelijkheden er zijn om de uitvoering van de energietransitie in de gebouwde omgeving te versnellen. Op 10 oktober tussen 16:00 en 16:45 uur nemen ze je online mee in ‘De keten van laadinfra: van werk aanbesteden tot het ontwikkelen van opleidingen’.

Een van de stappen die MMT heeft gezet om de aanleg van laadinfrastructuur te versnellen, is het opzetten van een opleiding tot laadpaalmonteur. In de praktijk blijkt echter dat het opschalen en verspreiden van deze opleiding met de nodige uitdagingen gepaard gaat. De beschikbaarheid van werk en de continuïteit daarvan hebben namelijk een directe invloed op het uitbreiden van de capaciteit en het opleiden van nieuwe monteurs. Daarnaast zijn er nog andere verschillende factoren in de keten die elkaar beïnvloeden, zoals de wijze waarop opdrachten in de markt worden gezet en hoe verantwoordelijkheden in de keten worden opgeschoven.

Tijdens de demo gaan themahouders Naïma Kassem en Zeb Bergsma dieper in op deze factoren en hun onderlinge samenhang. Ben je benieuwd hoe deze processen precies in elkaar steken? Wil je weten welke stappen MMT nog meer onderneemt om de aanleg van laadinfrastructuur te versnellen? Zorg dan dat je erbij bent op 10 oktober om 16.00 uur.

Aanmelden voor de demo hoeft niet. Je kunt deelnemen in Microsoft Teams via deze link.