Conjunctuuronderzoek 2024
Home Nieuws 2024 Conjunctuuronderzoek: verwachtingen blijven stabiel

2024 is tot nog toe een stabiel jaar voor wat betreft de conjunctuurverwachting in de installatiebranche. Het derde kwartaal geeft een vrijwel identiek beeld ten opzichte van de vorige kwartalen.

De marktverwachtingen voor renovatie en onderhoud zijn in alle sectoren positief en die voor nieuwbouw het minst positief. Ook de behoefte aan eigen monteurs en inleners blijft het komende kwartaal toenemen. Kleine wijzigingen zitten er in het dalen van de orderportefeuille (van 11,8 naar 10,9 maanden) en het afvlakken van de groei van het prijsniveau voor aangenomen werk. 69% van de respondenten verwacht een rendement van meer dan 5% en 55% van de respondenten verwacht een resultaat van meer dan 7,5% van de omzet.

Download Tnpaars Rgb

Download hier het Conjunctuuronderzoek Q3 2024 van Techniek Nederland

Opzet Conjunctuuronderzoek 

Techniek Nederland voert elk kwartaal een conjunctuuronderzoek uit onder installatiebedrijven met meer dan 25 werknemers om de economische verwachtingen op korte termijn te monitoren. We vragen onder andere naar de verwachte omzet, resultaat, prijsniveau, personeelsbestand en orderportefeuille.  

Ook meedoen? 

Als deelnemer aan het conjunctuuronderzoek van Techniek Nederland ontvang je elk kwartaal een rapportage op maat met de door jouw bedrijf ingevulde gegevens afgezet tegen die van de sector. Hiermee toets je of je gevoel overeenkomt met het sentiment in de markt. Op de pagina bedrijfsvergelijkend onderzoek kun je je aanmelden voor het conjunctuuronderzoek. 

Neem contact op